Deze groepsaankoop is afgelopen.

Je kan je niet meer inschrijven

GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN

Vanaf nu kan je deelnemen aan de Groepsaankoop Zonnepanelen

Door de steeds stijgende prijs voor elektriciteit en de dalende rente op een spaarboekje, zijn zonnepanelen meer dan ooit interessant voor élke eigenaar van een woning. Door deel te nemen aan deze groepsaankoop, bespaar je veel meer dan als individu. De Groepskorting wordt door ons onderhandeld, bovenop de scherpe prijs die de leverancier sowieso al garandeert. Maar daarnaast, vooral KWALITEIT met nooit geziene GARANTIES !

Bovenop de groepskorting geniet je ook nog van :

 • Uiterst kwalitatieve installatie met 20 jaar productgarantie !
 • Panelen die ook in de (gedeeltelijke) schaduw werken
 • Gemiddeld rendement van 5 tot 8% per jaar
 • Gemiddelde terugverdientijd van 8-10 jaar
 • Jarenlang gratis én groene stroom
 • Vlaamse energielening à slechts 0% of 2 %
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% (ipv 21%) voor woningen ouder dan 10 jaar

Vul hier uw gegevens in en ontvang uw indicatief prijsvoorstel

Reeds inschrijvingen

Ja, ik schrijf me in FORM_CROSS_TEXT FORM_THANKS_TEXT

Voorbeeldpakketten

Op basis van de onderhandelingen, hebben we hieronder 2 voorbeeldpakketten samengesteld. Op basis van het door jouw opgegeven energieverbruik, ontvang je een persoonlijke indicatieve offerte, gebaseerd op de groepsprijs, die nu al onder de prijs van vorig jaar ligt.

Pakket A
Aantal panelen
10
WP per paneel
260
Type paneel (mono/Poly)
Poly
Merk paneel
Honeywell
Oorsprong paneel
Nederland
Fabrieksgarantie
20 jaar
Merk omvormer
GOODWE
Max AC vermogen omvormer
2500W
Fabriekswaarborg omvormer
10 jaar
Prijs inclusief installatie & keuring
€3.380
ex. BTW
Pakket B
Aantal panelen
18
WP per paneel
260
Type paneel (mono/Poly)
Poly
Merk paneel
Honeywell
Oorsprong paneel
Nederland
Fabrieksgarantie
20 jaar
Merk omvormer
GOODWE
Max AC vermogen omvormer
3600W
Fabriekswaarborg omvormer
10 jaar
Prijs inclusief installatie & keuring
€6.084
ex. BTW

VOORDELEN

De energiekosten blijven maar stijgen! Het wordt nu tijd om je eigen elektriciteit te produceren.

De terugverdientijd blijft, ondanks het wegvallen van de federale belastingvermindering van zonnepanelen, gemiddeld 8 à 10 jaar.

Daarna ben je onafhankelijk van de energieleveranciers!

 • Gemiddeld rendement van 5% per jaar
 • Gemiddelde terugverdientijd van 8-10 jaar
 • Jarenlang gratis én groene stroom
 • Vlaamse energielening à slechts 0% of 2 %
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% (ipv 21%) voor woningen ouder dan 10 jaar

Groenestroomcertificaten (GSC)

Installaties tot 10 kW (particuliere installaties)

De Vlaamse regering heeft beslist om vanaf 14/06/2015 geen groenestroomcertificaten meer toe te kennen aan kleine PV-installaties tot en met 10 kW. Door de daling van de kostprijs van pv-panelen en de constante stijging van de elektriciteitstarieven, is er immers geen nood meer aan subsidies.
Zonnepanelen blijven interessant en zijn voor particulieren vanaf 2015 de goedkoopste keuze voor groene energie. Met een PV-installatie investeer je in een langdurige productie van groene stroom, het komt er op neer dat je vooraf een grote hoeveelheid groene stroom inkoopt voor een periode van ongeveer 25 jaar aan een zeer voordelige, vaste prijs.
Zonnestroom is vanaf 2015 goedkoper dan stroom uit het net !


Terugdraaiende kilowattuurmeter

Systemen met een omvormer-vermogen van maximum 10 kW mogen op een terugdraaiende teller worden aangesloten. Hierbij wordt de geproduceerde energie die niet direct verbruikt wordt terug in het openbaar net gevoed, met een opbrengst gelijk aan het geldend dagtarief per kWh. Deze maatregel schroeft de terugverdientijd aanzienbaar terug en maakt de investering nog meer rendabel.


Belastingaftrek voor hypothecaire leningen


Indien de aankoop van een PV-systeem gefinancierd wordt, dan is de aflossing, afhankelijk van je persoonlijke situatie, tot een bepaalde bovengrens aftrekbaar in je personenbelasting. Voor specifieke info hieromtrent kan je terecht bij je bankier.

FAQ

VRAGEN IVM ZONNEPANELEN
Wat is de kilowattpiek (Kwp)

Wp: Wp staat voor 'Watt piek'. Het Wattpiekvermogen op een zonnepaneel duidt het vermogen aan dat het zonnepaneel onder laboratoriumomstandigheden afgeeft. Dat wil zeggen: bij een instraling van 1000 Watt per m2 en een temperatuur van 25 gr Celsius.
kWp staat voor 'Kilowatt piek'. 1 kWp = 1000 Wp.
kWh staat voor 'kiloWattuur'. 1 kWh = 1000 Wh. Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met een gedurende één uur geleverd of verbruikt vermogen van 1000 Watt of 1 kW. Uw energiebedrijf rekent de verbruikte elektriciteit in de eenheid kWh met u af.

Wat is een omvormer ?

Het centrale hart van de zonnepaneel installatie is de omvormer. De omvormer moet continu zoveel mogelijk energie uit de panelen omzetten naar 230 V elektriciteit. U kunt zich voorstellen dat bij (gedeeltelijk) schaduw door bijvoorbeeld takken, bewolking of een ochtend- of avondzon de panelen minder energie afleveren dan bij een heldere hemel overdag. De omvormer is daarbij steeds bezig zichzelf zodanig af te stellen dat er zoveel mogelijk energie uit de panelen gehaald wordt. Voor elke configuratie van zonnepanelen is er een geschikte omvormer.

Wat is het verschil tussen blauwe en zwarte panelen?

Bij hete temperaturen brengen zwarte panelen iets minder op dan blauwe zonnepanelen. In België is het aantal uitzonderlijk warme dagen echter beperkt. Het verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen is daarom verwaarloosbaar. Het verschil zit hem dus vooral in de kleur.

Wat is het verschil tussen zonnepanelen uit Europa en zonnepanelen uit China?

Daarover kan geen algemene uitspraak worden gedaan. Alle zonnepanelen die in Europa verkocht worden zijn gekeurd, en voldoen aan de Europese eisen. Er zijn producenten in China die een betere kwaliteit leveren dan Europese producenten en vice versa. Alle producten in de groepsaankoop zijn uitvoerig getest. De producenten van zonnepanelen en omvormers worden door externe partijen gecontroleerd.

Wat zijn monokristallijne en polykristallijne cellen ?

Men onderscheidt in het normale gebruik drie types zonnecellen al naargelang de kristalsoort: monokristallijn, polykristallijn en amorfe technologie.
Monokristallijne zonnecellen hebben een relatief hoog celrendement door het speciale groeiproces van de ronde staaf moederkristal en het zagen van de cellen daaruit. De cellen hebben om deze reden ook afgeronde hoeken. Het rendement ligt tussen 14% en 18%.
Polykristallijne zonnecellen hebben een lager rendement. Het celmateriaal wordt simpelweg gegoten in een vierkante vorm, waarbij de bekende willekeurige blauwe vlekkerige kristalstructuur ontstaat tijdens het afkoelen. Van de blokken worden vierkante cellen gezaagd. Doordat de cellen vierkant zijn is de vullingsgraad iets hoger dan de monocel waardoor een lager rendement weer iets wordt gecompenseerd. Het rendement ligt tussen de 12% en 16%.

Ik heb al zonnepanelen. Wat zijn de opties?

U kan de oude panelen vervangen door nieuwe, of u kan de nieuwe installatie naast uw bestaande installatie laten plaatsen. De twee systemen met elkaar integreren is helaas niet mogelijk.
Wanneer u ervoor kiest een tweede zonnepanelensysteem te plaatsen, staan de twee systemen geheel naast elkaar bestaan. De bestaande regelgeving voor onder andere groenestroomcertificaten beschouwt de twee systemen apart.

Wek ik ook energie op als het bewolkt is?

Ja, ook met diffuse straling kunnen zonnepanelen energie opwekken. Dit is uiteraard minder als in een volle zon, maar nog steeds voldoende om een zonnepanelen systeem rendabel te maken.

Wat als mijn installatie groter is dan 10 kW?

Het maximaal AC-vermogen van de omvormers in het aanbod is steeds lager of gelijk aan 10 kW. Heeft u al een andere zonnepaneelinstallatie, dan kan u die grens wel overschrijden. U ontvangt in dat geval een maatwerkofferte. Hou er rekening mee dat een installatie met een AC-vermogen groter dan 10 kW enkel gekoppeld mag worden aan het elektriciteitsnet, wanneer u toestemming heeft van uw netbeheerder. De voorwaarden waaraan uw installatie moet voldoen verschillen van netbeheerder tot netbeheerder. Meer informatie kan u verkrijgen bij uw netbeheerder.

Wat gebeurt er bij een stroomonderbreking?

Als de stroom uitvalt, zal de omvormer automatisch afslaan. Dat is een veiligheidsmaatregel. U krijgt dus tijdens een stroomstoring op het gewone net ook geen energie vanuit uw zonnepanelensysteem. Wanneer de storing is rechtgezet, zal de omvormer automatisch weer opstarten. Uw zonnepanelensysteem produceert dan ook weer energie.

Heb ik een bouwaanvraag nodig?

Normaal hebt u geen bouwvergunning nodig voor een zonnepaneleninstallatie, behalve in uitzonderlijke situaties (bijv. bij een speciale verkaveling). U wint het best vooraf inlichtingen in bij uw gemeentebestuur.

Wat gebeurt er met de stroom wanneer de zonnepanelen meer opleveren dan ik gebruik?

Dit overschot aan stroom vloeit gewoon terug het energienetwerk in. Afhankelijk van het type meter dat u heeft, wordt dit geregistreerd en in mindering gebracht op uw energierekening.
Dit zogenaamde "salderen" is door de overheid verplicht tot 5000 Kwh. Dit "salderen" betekent dat u maximaal 5000 Kwh per jaar terug kunt leveren aan uw energieleverancier. Die zal dit 1 op 1 in mindering brengen op uw energierekening tegen dezelfde tarieven. Over al het overige dient de energieleverancier een "redelijke" vergoeding te betalen. Dit is geregeld in de wet. Er zitten verschillen tussen de diverse leveranciers voor de "te veel" terug geleverde energie.

Plaatsen jullie ook zonnepanelen op mijn tuinhuis of schuur?

Ja, het is mogelijk om zonnepanelen op het dak van een garage, schuur, tuinhuis of aanbouw te plaatsen. Voor de aanleg van uw zonnepanelensysteem moet er mogelijk een extra meterkast geplaatst worden of een geul worden gegraven tussen de panden. De leverancier zal met u overleggen en een maatwerkprijs maken.

Waar loopt de kabel?

In het pakket zitten twee mogelijke kabeltrajecten inbegrepen: de kortste route langs buiten of de kortste route langs binnen. De kabel wordt geplaatst op de muur of in een buis. Wilt u graag een langere route, dan ontvangt u een maatwerkprijs. Tijdens het inspectiebezoek van één van hun medewerkers kan u de aangepaste kabelroute overlopen.

VRAGEN IVM DE INSTALLATIE
Welke voorbereidingen moet ik treffen voor de installatiedag?

Om de monitoring in werking te stellen, is het belangrijk dat u de naam en het wachtwoord van uw WiFi-netwerk bij de hand houdt. Indien de zonnepanelen geïnstalleerd worden via een kraanwagen die op straat staat, moet u vooraf een vergunning aanvragen bij de gemeente. Kan de kraanwagen op een parkeerstrook staan? Hou die strook dan liefst vrij. De leverancier zal u vooraf informeren of er een kraanwagen gebruikt zal worden. Verder voorziet u best voldoende vrije ruimte op de plaats waar de omvormer komt te hangen. Als er andere voorbereidingen nodig zijn, zullen wij dat op voorhand laten weten.

Hoelang neemt de installatie voor een particuliere woning in beslag ?

De volledige installatie van zonnepanelen neemt in normale omstandigheden slechts 1 dag in beslag. Vanaf de plaatsing en aansluiting van de zonnepanelen kunt u optimaal genieten van groene energie.

Ik heb een monofasige elektriciteitsaansluiting Hoeveel zonnepanelen kan ik plaatsen?

U kan tot ongeveer 22 zonnepanelen plaatsen op een monofasige elektriciteitsaansluiting. Vanaf ongeveer 23 zonnepanelen heeft u een driefasige aansluiting met neuter nodig. Weet u niet welk type aansluiting u heeft? Een medewerker zal dat tijdens het inspectiebezoek voor u nagaan.

Welke daktypes vallen niet binnen het aanbod?

Voor bepaalde daktypes wordt er een meerprijs aangerekend, die daken vergen namelijk meer werk. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer uw dak hoger is dan 6m of wanneer u een leien dak heeft. De leverancier stelt in dat geval een maatwerkprijs op.

Kunnen er naast het aanbod extra kosten bijkomen?

Tijdens de inspectie bij u thuis zal onze medewerker nagaan of er bepaalde werken gedaan moeten worden die extra werk vragen. Bijvoorbeeld het afbreken van een schoorsteen, het versterken van de aarding of het plaatsen van een differentieelschakelaar. In dat geval brengen wij vooraf op de hoogte van de maatwerkprijs.
Ook tijdens de installatie kunnen er onvoorziene kosten zijn. Bijvoorbeeld wanneer u toch een ander kabeltraject wenst dan vooraf afgesproken. In dat geval zal de installateur de extra werken aanduiden op het opleverdocument. U tekent voor akkoord.

Moet ik mijn panelen dikwijls laten reinigen en wat kost dat ?

Wanneer je panelen er echt smerig (als in grote vlekken of obstakels) uitzien, is het van belang dit schoon te maken. Stof, pollen of bladeren kunnen oorzaak zijn van vieze panelen. Regen zal veel van deze viezigheid er al afspoelen dus meestal is het niet nodig.
Het schoonmaken van zonnepanelen hoeft zelden tot nooit te gebeuren

Onderhoudskosten aan zonnepanelen?

Een zonne-energiesysteem gaat meer dan 30 jaar mee. Bovendien vragen zonnepanelen weinig onderhoud. Zelfs reinigen is niet nodig, want door de schuine opstelling en de afwerende laag reinigen uw zonnepanelen bij regen zichzelf. Na 10 jaar moet wel de omvormer vervangen worden (afhankelijk van merk/type/slijtage).

Moet ik de zonnepanelen extra verzekeren ?

Meestal dekken uw opstal- en brandverzekering de schade aan en van uw panelen. Wij raden u aan dit bij uw verzekeraar na te vragen of deze schade ook door uw polis worden gedekt.
Naast de wettelijke garantie kan een leverancier een commerciële “fabrieksgarantie” aanbieden. Vaak is ze ruimer dan de wettelijke: zo geven de installateurs doorgaans 5 tot 10 jaar waarborg op de panelen en/of de omvormer. Een waarborg van 5 jaar op de omvormer is een minimum en 10 jaar is niet te versmaden als u weet dat zijn vervanging al gauw (tot) € 1 000 kost.
Het is belangrijk dat u expliciet navraag wat de fabrieksgarantie inhoudt. Dit om mogelijke misverstanden in de toekomst te vermijden.

Is een keuring van de zonnepaneelinstallatie nodig?

Na de plaatsing van zonnepanelen, is een elektrische keuring verplicht. Opgelet, de keurder zal ook naar uw bestaande elektrische installatie kijken.

Wie regelt de keuring en hoeveel kost het?

De leverancier maakt voor u een afspraak met een erkende keurder. De prijs van die keuring is inbegrepen in het pakket en moet u dus niet betalen.

Mijn elektrische installatie is niet conform de regels. Is dat een probleem voor de keuring?

Ja, u moet er vooraf voor zorgen dat uw elektrische installatie in orde is. Als onze medewerker tijdens de inspectie fouten vaststelt, zal hij of zij u daarvan op de hoogte brengen.

Mijn installatie is afgekeurd. Wat nu?

De keurder stuurt een kopie van het keuringsverslag naar de leverancier. Als de keuring negatief omwille van de zonnepaneelinstallatie, neemt de leverancier de kosten voor de aanpassing en de herkeuring voor zo’n rekening. Zijn de zonnepanelen in orde, maar is de bestaande elektrische installatie van de woning afgekeurd? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de aanpassing en de herkeuring. Worden zowel de zonnepanelen als de elektriciteit afgekeurd? Dan worden de kosten voor de herkeuring gelijk verdeeld tussen de leverancier en de klant.

Is er een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Als de zonnepanelen op een plat dak niet hoger dan 1m boven de dakrand komen, of op een hellend dak in dezelfde hellingshoek als het dak staan, is er in Vlaanderen geen vergunningsplicht.

Hoe werkt de monitoring?

Elke installatie bevat een monitoringsysteem via WiFi. Het vermogen dat de omvormer opwekt, kan via uw WiFi-netwerk of een UTP-kabelaansluiting uitgelezen worden vanaf uw PC, laptop of tablet. U nagaan hoeveel energie er tijdens een bepaalde week of maand werd opgewekt.

Wat als ik thuis geen WiFi heb?

In dat geval sluit u het monitoringtoestel aan via een UTP-kabel.

Ben ik verplicht mijn installatie aan te melden bij de VREG?

Zodra uw zonnepanelen gekeurd en opgestart zijn, moet u uw systeem zo snel mogelijk aanmelden bij de VREG. De aanmelding kan zowel online als schriftelijk. Meer informatie vindt u op de website van de VREG. De leverancier voorziet bovendien een handleiding om u te helpen met de aanmelding. Nadien moet u de installatie ook aan melden bij de netbeheerder.

Ben ik verplicht mijn installatie aan te melden bij de netbeheerder?

Om de veiligheid op het net te garanderen, is het belangrijk dat de netbeheerder weet waar er stroom op het net gezet wordt. Via uw aanmelding bij de VREG krijgt u een PV-nummer. Dat PV-nummer heeft u nodig bij de aanmelding bij de netbeheerder. De leverancier voorziet een handleiding om u te helpen bij de aanmelding.
Meld u dus eerst altijd aan bij de VREG, daarna bij de netbeheerder.

Kan de leverancier mij helpen bij de aanmelding?

De leverancier zal u een handleiding bezorgen zodat u de aanmelding bij de VREG en de netbeheerder vlot kan uitvoeren. Ondervindt u toch problemen? Neem dan contact op met de klantendienst van de leverancier.

Krijg ik een vergoeding als ik meer stroom produceer dan ik verbruik?

De energie die u opwekt met zonnepanelen kan meteen worden verbruikt. De energie die u niet verbruikt, stroomt terug naar het openbare net. Uw meter draait dan terug. Als de productie over het hele jaar gelijk is aan het verbruik, is uw energierekening gelijk aan nul Euro. Als de productie groter is dan het verbruik, ontvangt u echter geen extra vergoeding.

Welke garantie geldt er op de zonnepanelen?

U heeft recht op een systeemgarantie van 20 jaar op de zonnepanelen. Bij een niet-correcte werking tijdens die periode, komt de leverancier het probleem oplossen. Daarnaast is er ook een garantie op het vermogen van de panelen. Het gaat om een garantie op een vermogen van 90% in de eerste 10 jaar en een vermogen van 80% in de 15 jaar daarna. De vermogensgarantie daalt lineair.

Welke garantie geldt er op de omvormer?

U heeft bij de meeste leveranciers recht op 10 jaar garantie op de omvormer. In deze groepsaankoop wordt dat 12 jaar

Wat als de producent van het materiaal failliet gaat?

Als de producent van het materiaal failliet gaat, is de verzekeraar van de allrisk verzekering (indien van toepassing bij de leverancier) verantwoordelijk voor het afhandelen van de aanspraak op garantie. Dat verloopt meestal via de leverancier. De gekwalificeerde installateurs hebben een gezonde financiële positie. Daartoe zijn zekerheden gevraagd zoals een bankgarantie.

Wat is de terugverdientijd ?

Zonnepanelen zijn vandaag meer dan ooit interessant! Door massaproductie zijn zonnepanelen door de jaren fors goedkoper geworden, dit zelfde geldt voor de omvormer.
De investeringskost van een zonne-installatie is vandaag slechts een derde van pakweg drie jaar geleden. Deze sterke prijsdaling resulteert in een korte terugverdientijd en een bijzonder interessante netto-opbrengst op 20 jaar.
Niet alleen de veel lagere kost van een zonne-installatie, maar ook de forse stijging van de elektriciteitsprijs, maken van zonnepanelen een risicoloze investering op lange termijn.

Opbrengst

De opbrengst van jouw zonne-installatie is afhankelijk van een aantal factoren. Hieronder de belangrijkste:
Oriëntatie: Uiteraard levert een perfecte zuidoriëntatie het optimale rendement op, maar ook met een dak richting Zuidwest of Zuidoost haal je een mooie opbrengst met je zonne-installatie. De installateur zal met een kompas de exacte oriëntatie van het dakvlak bepalen en een opbrengstberekening op maat maken.

Dakhelling: zonnepanelen werken prima bij een helling tussen 10 en 50 graden. Het meest optimale is 40 graden.

Wat is een opbrengstgarantie?

De meeste fabrikanten garanderen dat de zonnepanelen na 25 jaar nog 80 % van het beginrendement leveren. Het gaat hierbij dus niet om een garantie met eventueel een vervanging van materiaal in geval van een gebrek, maar om een bewering over de toekomstige prestaties van de panelen.

Hoe werkt een terugdraaiende meter?

Iedereen in Vlaanderen die een zonne-installatie (<10 kW) wil plaatsen heeft recht op een terugdraaiende teller. Bijna iedereen heeft er trouwens een in huis hangen. Als de zon schijnt loopt de opgewekte energie door de elektrische leidingen van je woning. Staat op dat ogenblik de vaatwasser aan. Dan draait deze op zonne-energie. Zijn er op dat ogenblik geen elektrische verbruikers dan passeert de opgewekte stroom langs de terugdraaiende teller en dan draait deze terug naar een lagere meterstand.
’s Nachts gebeurt het omgekeerde. De elektrische verbruikers in je woning vragen dan stroom en dan loopt de terugdraaiende teller vooruit.
Kortom het net gebruik je als een soort batterij. In de zomer plaats je er energie op het net dat je er in de winter terug afhaalt.

ZIJN ER NOG STEUNMAATREGELEN ?
Wat zijn de steunmaatregelen voor particulieren ?

Wij hebben hieronder verschillende steunmaatregelen op een rijtje gezet. U kunt zelf het beste nagaan welke maatregel met betrekking heeft op uw situatie.

Gemeentelijke premies

Of u in aanmerking komt voor steun bij het plaatsen van zonnepanelen, hangt af van de gemeente en/of provincie. Het is daarom belangrijk dat uzelf navraag doet bij uw gemeente.
Verlaagde btw

Het verlaagde BTW-tarief voor energiebesparende investeringen is van toepassing voor woningen die minstens 10 jaar oud zijn.
Kadastraal inkomen

De overheid heeft willen vermijden dat wie zijn woning beter isoleert of andere energiebesparende ingrepen uitvoert, met een verhoging van zijn kadastraal inkomen zou worden “bestraft”. Daarom beschouwt de fiscus onder meer de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen niet als een aanzienlijke wijziging van de woning en wordt het kadastraal inkomen niet verhoogd.
Belastingvoordeel

Er bestaat geen specifiek belastingvoordeel meer voor zonnepanelen. Toch kunt u in bepaald gevallen nog belastingvoordeel genieten als de panelen worden gefinancierd in het kader van een lening voor de woning.

Wat zijn de steunmaatregelen voor bedrijven ?

Wilt u als bedrijf genieten van zoveel mogelijk steunmaatregelen dan kunt het best eerst alle maatregelen onder het kopje ‘steunmaatregelen voor particulieren’ voor uw bedrijf onderzoeken. Daarnaast komt uw bedrijf ook in aanmerking voor een verhoogde belastingaftrek. Men noemt dit de verhoogde investeringsaftrek van 13,5%.

Wat is een energielening en wat zijn de voorwaarden?

Met een energielening kan u werken financieren waardoor u energie zal besparen in uw woning. U kan maximum 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 0% of 2%. U kan een energielening aanvragen bij een Lokale Entiteit in uw gemeente. U kan dus enkel een lening aanvragen als er in uw gemeente zo’n Lokale Entiteit is. In principe bedraagt de intrest 2%. Voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen, is de lening renteloos. Dit wil zeggen dat de intrest 0% bedraagt. Het gaat om volgende doelgroepen:

 • Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (klevertje eindigt op 1);
 • Personen met een jaarlijks bruto gezinsinkomen lager dan 16.965,47 euro, verhoogd met 3.140,77 euro per gezinslid dat niet de aanvrager is (inkomensgrenzen op 1 september 2013);
 • Personen die in schuldbemiddeling zitten en die hun verwarmingsfactuur niet kunnen betalen;
 • Personen die het OCMW begeleidt omdat ze de facturen voor gas en elektriciteit niet kunnen betalen;
 • Eigenaars die hun woning verhuren via een SVK (sociaal verhuurkantoor) aan mensen uit deze doelgroep.

INSCHRIJVEN

Na je inschrijving word je gecontacteerd door de leverancier. Zij komen dan een kijkje nemen naar jouw dak om te kijken welke materialen het best gebruikt worden en dat uiteraard tegen de onderhandelde groepskorting !
Pas nadien beslis je of je op de Groepskorting wenst in te gaan.

GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN

Door deel te nemen aan deze groepsaankoop, bespaar je veel meer dan als individu

Ik schrijf me in