Actie: Zonnepanelen

1403 0

ACTIE Korting van 12,5% op zonnepanelen

Terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar
Groene stroom die je gratis opwekt
Leningen aan 1,69% mogelijk
25 jaar vermogensgarantie op panelen
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be

140620
gezinnen gingen je voor

Over de groepaankoop

De investering in zonnepanelen blijft de moeite. Dankzij een zonnepaneleninstallatie ben je niet langer afhankelijk van je energieleverancier, die jaar na jaar zijn prijzen verhoogd. Ook bij een eventuele black out zit je safe.

Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be

Korting van 12,5% op zonnepanelen

Door de korting zal je
gemiddeld 850 euro minder betalen

De overheid voorziet niet langer steunmaatregelen voor zonnepanelen, gezien de investering op zich voldoende rendabel is. Met Groepsofferte.be konden we met enkele leveranciers wél een interessante korting afspreken. Je krijgt een vaste korting van 12,5% op je zonnepanelen. Je zal zo gemiddeld 850 euro minder betalen.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. 

Nieuwe actie verwacht in het voorjaar

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

Zonnepanelen zijn én blijven een slimme investering. De kost is vandaag amper een derde van 3 jaar geleden, terwijl de energieprijzen een stijgende lijn aanhouden. Het is dus het aangewezen moment om te beginnen je eigen elektriciteit te produceren. 

Over zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen ervoor dat je zonlicht kan omzetten in elektriciteit. Op die manier gaan steeds meer gezinnen voorzien in hun eigen energie. Met behulp van een omvormer zet je de energie van de zon om in de nodige stroom voor je woning. Het is een milieuvriendelijke manier van energieopwekking waarvoor steeds meer Vlamingen kiezen.

Hoe gebeurt de plaatsing?

Bij de plaatsing van zonnepanelen wordt eerst gekeken hoe je dak georiënteerd is. De opbrengst van panelen zal het grootst zijn bij een dak dat naar het zuiden is gericht. Afhankelijk van de grootte van je dak, je budget en verbruik zal de installateur kijken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. De installatie zelf bestaat uit enkele stappen. Ten eerste zullen de zonnepanelen op je dak worden bevestigd. Bij hellende daken zal dit met behulp van rails worden gedaan. Bij platte daken worden daksteunen gebruikt om de panelen toch schuin te plaatsen. Daarna is het de beurt aan de omvormer, die meestal in de garage of berging aan de muur wordt bevestigd. Tijdens de derde stap worden de panelen aan zowel de omvormer als de elektriciteitsmeter verbonden. In de laatste stap wordt het AREI-keuringsverslag opgesteld.

Voor- en nadelen

VOORDELEN
NADELEN

Premies

In Vlaanderen bestaan er geen steunmaatregelen meer voor de installatie van zonnepanelen. Zonne-energie wordt beschouwd als een investering die op zichzelf voldoende rendabel is. Dankzij de korte terugverdientijd, het principe van de terugdraaiende meters en tal van andere voordelen blijft het nog steeds een gezonde investering.

Woningen ouder dan 10 jaar genieten wel van een btw voordeel. In plaats van 21% btw, betaal je slechts 6%.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

FAQ

Het centrale hart van een zonnepaneel. De omvormer moet constant zoveel mogelijk energie uit de panelen zien om te zetten naar 230 volt. Voor elke samenstelling van zonnepanelen is er een geschikte omvormer.

Monokristallijne zonnepanelen zijn opgebouwd uit één kristal per zonnecel. Hun oppervlak heeft een geordende, egale structuur. Kenmerkend is de zwarte kleur. Het rendement van dit type paneel ligt hoger dan dat van de polykristallijne. Zeker bij sterk, direct zonlicht en hoge temperaturen. Je ziet ze vooral op kleine daken.

Bij polykristallijne zonnepanelen worden er meerdere kristallen gevormd. De cellen lijken uit kleine stukjes te zijn opgebouwd. Ze zijn typisch blauw van kleur. Deze soort heeft een lager rendement, maar is ook goedkoper. Vooral bij bewolkt weer of onrechtstreeks licht presteren depanelen zeer goed. Meestal liggen ze op grotere daken.

Bij stroomonderbreking zal de omvormer automatisch afslaan. Dat is een veiligheidsmaatregel. Wanneer de storing op het gewone net is rechtgezet, start de omvormer automatisch weer op. De panelen beginnen weer energie te leveren.

Normaal gezien heb je geen bouwaanvraag nodig voor de installatie van zonnepanelen, tenzij onder bepaalde voorwaarden. Bij bijvoorbeeld speciale verkavelingen moet dat wel. Dat vraag je best na bij je lokale gemeentebestuur.

Er is ook geen vergunningsplicht als:

  • op een plat dak de panelen niet hoger dan 1 meter boven de dakrand komen,
  • of ze op een hellend dak in dezelfde hellingshoek als het dak staan.

De AREI-keuring (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) moet worden uitgevoerd voor de zonnepanelen in gebruik genomen worden. Met deze keuring wordt onderzocht of het veilig is om de zonnepanelen op te starten.

Het teveel aan stroom vloeit terug naar het energienetwerk. Daar wordt het gebruikt om de algemene energiereserve aan te vullen. De energie die je zelf op het net plaatst, levert je een voordeel op.

De volledige installatie neemt normaal gezien maar 1 dag in beslag. Van zodra de panelen zijn geplaatst en aangesloten, geniet je van gratis zonne-energie.

De volledige installatie neemt normaal gezien maar 1 dag in beslag. Van zodra de panelen zijn geplaatst en aangesloten, geniet je van gratis zonne-energie.

Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Ze vragen ook relatief weinig onderhoud. Zelf reinigen moet zelden of nooit gebeuren. Enkel wanneer ze echt smerig zijn, moet je ze schoonmaken. Dat is het geval bij grote obstakels of vlekken veroorzaakt door stof, pollen of bladeren. Door de hellende opstelling en het egale oppervlak zal de regen het meeste van deze viezigheid eraf spoelen.