Actie: Waterverzachters

9266 0

ACTIE Korting & extra voordelen op een waterverzachter

Geen kalk meer in je water
Laat je huishoudtoestellen langer meegaan
Bespaar tot 650 euro per jaar
Gebruik 50% minder wasverzachter en detergent
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be

181810
gezinnen gingen je voor
Nog tot 31 december 2024

Over de groepaankoop

Door een waterverzachter te (laten) installeren, bespaar je jaarlijks ongeveer 650 euro aan onderhoudsproducten, energieverbruik en de vervanging van defecte toestellen.

Vanuit de overheid zijn geen hulpmiddelen voorzien, gezien de relatief lage kost van een waterverzachter en onderhoud. Met Groepsofferte.be konden we met onze leverancier toch een mooie korting en enkele scherpe voordelen afspreken. Je krijgt een vaste korting van 250 euro. Daarnaast geniet je ook van gratis zout, plaatsing en levering.

Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be

Korting + extra voordelen

Je krijgt een vaste korting van 250 euro
Daarnaast geniet je ook van gratis zout, plaatsing en levering.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. 

Ja, ik wil een afspraak en offerte

Vul het formulier hieronder in om meer informatie te ontvangen over deze unieke actie!

Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. Pas dan beslis je zelf of het iets is voor jou of niet, zonder enige verplichtingen en verborgen kosten

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

Heel wat Vlaamse huishoudens hebben last van kalk in hun leidingwater, ook wel eens hard water genoemd. Aangezien er in Vlaanderen krijt in de bodem zit, is het kraantjeswater hier bijzonder hard. Hierdoor gaan je huishoudtoestellen minder lang mee dan eerst gedacht. Tevens zal, omwille van de inwendige kalkafzetting, het verbruik van je apparaten met ongeveer 20% stijgen.

De aanschaf van een waterverzachter kan dus heel wat kosten en problemen voorkomen.

Over waterverzachters

Een waterverzachter is een toestel dat kalk en metalen uit het leidingwater haalt voor het in de waterleiding stroomt. Zo maak je niet enkel komaf met kalkaanslag in de leidingen, maar ook in je huishoudtoestellen. Je water zal opmerkelijk beter voelen en smaken. Bovendien hoef je geen tijd en geld meer te spenderen aan het ontkalken van machines.

Hoe werkt een waterverzachter?

Een waterverzachter vergelijk je het best met een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie. Het leidingwater loopt door een filter in de waterverzachter. De filter is gevuld met harskorrels die calcium en magnesium uit het water opnemen en natrium afgeven. Dat zorgt ervoor dat het water zacht wordt. Belangrijk om te weten is dat een waterverzachter zout nodig heeft om de harsen schoon te spoelen.

Onze leverancier zal een afspraak met jou maken om een kalktest af te nemen. Zo kan hij te weten komen hoeveel kalk er in je water aanwezig is. Bij een minimale hoeveelheid, zal een waterverzachter niet aan te raden zijn. Is het kalkgehalte wel te hoog, dan kan de leverancier op basis van de resultaten het juiste type waterverzachter aanbevelen.

Voor- en nadelen

VOORDELEN
NADELEN

Premies

Er zijn geen premies voorzien voor de installatie van een waterverzachter, onder andere door de lage installatiekost. Gelukkig zijn er veel andere financiële voordelen: minder energieverbruik, minder onderhoudsproducten, langere levensduur van apparaten, enzovoort. Zo win je de aankoopprijs toch heel snel terug.

Woningen ouder dan 10 jaar genieten wel van een btw voordeel. In plaats van 21% btw, betaal je slechts 6%.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

FAQ

Een hoge waterhardheid brengt heel wat negatieve gevolgen met zich mee, zoals kalkaanslag in waterleidingen en huishoudtoestellen, plus een lager rendement van je elektrische toestellen. Daarnaast veroorzaakt kalkaanslag verstoppingen. Bij hard water moet er ook veel meer wasproduct en wasverzachter gebruikt worden. De investering in een waterverzachter wordt hierdoor snel teruggewonnen.

De kwaliteit van het water dat uit onze kranen stroomt, hangt af van de geologische bodemlagen waar het doorheen stroomt voor het opgevangen wordt. De waterhardheid wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (°f). 1 °f komt overeen met 10 milligram kalksteen (CaCO3) per liter water. Waterhardheid wordt in volgende categorieën ingedeeld:

Zacht water: 0 °f.
Laag hard water: 1 tot 7 °f.
Matig hard water: 8 tot 15 °f.
Hard water: 16 tot 30 °f.
Zeer hard water: meer dan 30 °f.

In België stroomt zeer hard water door de leidingen van zo’n driekwart van alle huishoudens.

De prijs van een waterontharder is vaak het eerste vergelijkingspunt bij het kiezen van een toestel. Dat is niet altijd terecht, want op lange termijn beïnvloeden het verbruik voor een regeneratie en de kostprijs van een onderhoud de prijs sterk. Wanneer je ook de winst van het voorkomen van kalkaanslag in rekening brengt, zie je snel dat de investering loont.

Het is belangrijk dat het zoutgehalte nooit onder het minimum komt, want dan zal het toestel niet langer goed werken. Je kan best altijd een voorraad zout in huis hebben, zodat je niet in de problemen komt. Vul het reservoir af en toe met gematigde hoeveelheden, eerder dan in één keer een grote lading toe te voegen. De kans op klonters is namelijk groter als er meer zout in het reservoir zit.

Het zout in een waterverzachter wordt niet gebruikt om het zout te ‘verzachten’. De functie van zout is eigenlijk regeneratie, of het herstellen van de werking. Hars verzadigd en om dit tegen te gaan, wordt een zoutoplossing door het toestel gestuurd. De kalk op dit hars zal loslaten en zo met de zoutoplossing wegspoelen. Tijdens dit process wordt geen zacht water geleverd. Je hoeft je geen zorgen te maken over zout- en drinkwater dat vermengd. Als het toch voorkomt dat je water ineens naar zout smaakt, neem je best op met de onderhouds- of herstellingsdienst van je toestel.

In een waterverzachter zitten negatief geladen deeltjes (harsbolletjes) en positief geladen deeltjes (kalk). De kalk zal zich aan de hars hechten, waardoor de kalk uit het water wordt verwijderd. Zo blijft enkel zacht water over dat door je leidingen stroomt. Tijdens de regeneratie worden de harsdeeltjes, die uiteindelijk zullen verzadigen, onder druk weggespoeld.