Groepsofferte stunt opnieuw met verdubbeling isolatiepremies

1808 0

Reeds voor het derde jaar op rij pakt Groepsofferte uit met zijn meest gegeerde actie van het jaar: de verdubbeling van de premies op isolatie!

Omdat woningen in Vlaanderen gemiddeld gezien nog veel te weinig geïsoleerd zijn, trok de Vlaamse Overheid enkele jaren geleden aan de alarmbel. In samenspraak met de toenmalige netbeheerders werkten ze een plan uit om gestructureerd premies uit te reiken aan mensen die hun woning vrijwillig bijkomend lieten isoleren.

Wij deden nog een pak beter en spraken enkele leveranciers aan met het voorstel om die premie te verdubbelen of te verhogen. Zo maken we het isoleren van je woning nog een stuk interessanter. En dat is goed voor het milieu én jouw portemonnee.

Bovendien is sinds begin 2020 het isoleren van je dak verplicht, zowel bij je eigen woning als bij woningen die je verhuurt. Wie onvoldoende isoleert riskeert boetes of de woning kan zelfs ongeschikt worden verklaard.

Een recente studie toonde trouwens aan dat in België nog ruim 20% van de woningen een dak hebben dat onvoldoende is geïsoleerd. Wanneer je kijkt naar muurisolatie is er nog ruimte voor verbetering bij 40% van de woningen in ons land. Nog heel wat werk te gaan dus …

Wij blijven alvast vechten voor de beste prijzen.