Iedereen kan levens redden met een defibrillator

2254 0

Elke dag krijgen ongeveer 30 mensen in België een hartstilstand. Slechts 5 à 10% overleeft dit zonder reanimatie. Bovendien zijn er slechts weinig mensen die écht weten hoe ze correct kunnen reanimeren. Om daar een antwoord aan te bieden, werd het AED-toestel op de markt gebracht. Zo’n toestel kan namelijk tegen een lage investering levens redden, waardoor het enorm in populariteit stijgt. Door het toedienen van een elektrische schok wordt het hart van een bewusteloze patiënt terug op gang gebracht.

Daarom start Groepsofferte.be vandaag met een groepaankoop voor deze wonder-toestellen. Bedrijven, maar ook particulieren, kunnen zich inschrijven om zo’n toestel aan te schaffen. Uiteraard geniet je van een unieke korting, dankzij ons platform.

De meeste AED-toestellen beschikken maar over twee knoppen, waardoor het erg eenvoudig in gebruik is. Je kan zo’n defibrillator trouwens niet verkeerd gebruiken. Het is in staat zelf uit te maken of een elektrische schok nodig is. Als dit niet het geval is, zal het toestel ook geen schok toedienen aan het slachtoffer. Je kan dus geen fouten maken tijdens het gebruik. Reanimeer je een slachtoffer binnen de eerste 6 minuten met een defibrillator, dan stijgen de overlevingskansen van die persoon van 5% naar 70%!

Bekijk hieronder een filmpje van Het Rode Kruis over hoe je een AED-toestel gebruikt: