Actie: Spouwmuurisolatie

ACTIE Dubbele premie voor spouwmuurisolatie

Tot 20% minder betalen op de energiefactuur
Daling van het EPC-peil van je woning
Isolatie klaar op 1 dag
Diverse premies, waaronder van de netbeheerder
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be

56740
gezinnen gingen je voor
Nog tot 31 oktober 2023

Over de groepaankoop

Door je spouwmuur te laten na-isoleren, verbeter je het wooncomfort van je woning en verlaag je je verbruik van energie. Daarom krijg je van jouw netbeheerder (bvb. Fluvius) een mooie premie van 5 euro per m² spouwmuurisolatie die je laat plaatsen.

Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be

2x premie voor spouwmuurisolatie

De premie van de netbeheerder van 5 euro per m2
wordt verhoogd naar 10 euro per m2

Met Groepsofferte.be konden we een scherpe prijsafspraak maken met enkele leveranciers. Zij engageren zich om de premie die de netbeheerder toekent voor spouwmuurisolatie te verdubbelen. Zo krijg je in totaal 10 euro per m² korting op het isoleren van je spouwmuur.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. 

Ja, ik wil een afspraak en offerte

Vul het formulier hieronder in om meer informatie te ontvangen over deze unieke actie!

Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. Pas dan beslis je zelf of het iets is voor jou of niet, zonder enige verplichtingen en verborgen kosten

Gevels die geverfd zijn of bezet zijn met crepi, spuitkurk of niet-dampdoorlatende steen komen niet in aanmerking voor deze actie

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

Een slecht geïsoleerd huis kost heel wat geld. Het verlies van warmte zorgt voor hoge energiefacturen, maar er zijn ook heel wat andere problemen die de kop kunnen opsteken na verloop van tijd. Vochtige muren leiden tot schimmel, gezondheidsproblemen, … en kunnen op termijn je huis doen rotten. Daarom motiveert de Vlaamse Overheid je om goed te isoleren.

Over spouwmuurisolatie

De buitenmuur van je woning bestaat uit verschillende ‘muurlagen’. De spouw van je muur is de open ruimte tussen de gevel en je binnenmuur (die meestal is opgebouwd uit snelbouwsteen). Een spouw is gewoonlijk tussen de 5 en de 11 cm breed.

Bij spouwmuurisolatie zal men deze holte, die normaal enkel lucht bevat, opvullen met isolerend materiaal. Hierdoor behoud je tot 20% van de warmte in je woning.

Hoe gebeurt de plaatsing?

Het na-isoleren van je spouwmuur verloopt zonder breekwerk en duurt slechts één dag. Er worden zorgvuldig gaatjes gemaakt in de voegen van je muren, waardoor de isolatie naar binnen wordt gespoten. Na het aanbrengen van de isolatie worden deze gaten weer netjes gedicht, zodat je bijna niets ziet van de ingreep. Het isolatiemateriaal is volkomen onschadelijk en brandwerend.

Is je gevel geverfd of bezet met crepi, spuitkurk of niet dampdoorlatende steen? Dan is het plaatsen van spouwmuurisolatie niet mogelijk, tenzij je de afwerking van je gevel opnieuw laat doen.

Heeft mijn huis een spouwmuur?

Veel hangt af van wanneer je woning is gebouwd. Recente woningen (gebouwd na 2000) hebben reeds (verplicht) een geïsoleerde spouw. Hier is extra spouwmuurisolatie dus niet mogelijk.

Huizen die gebouwd zijn voor 1920 hebben dan weer waarschijnlijk geen spouw. Dus ook voor deze woningen is spouwmuurisolatie niet mogelijk. Zij kunnen bijkomend isoleren met behulp van buitenmuurisolatie.

Voor- en nadelen

VOORDELEN
NADELEN

Premies

Via je netbeheerder krijg je een premie van 5 euro per m². Deze wordt door de leveranciers van Groepsofferte.be verdubbeld naar 10 euro per m². Voor meer informatie kan je je vrijblijvend inschrijven voor deze actie.

Belangrijk: om recht te hebben op deze premie moet je huis uiteraard wel een spouwmuur hebben. Deze moet minstens 5cm breed zijn en volledig opgevuld worden met isolerend materiaal. De premie geldt enkel voor isolatie die wordt geplaatst door een installateur die werkt volgens STS 71.1.

Daarnaast kan je eventueel ook in aanmerking komen voor:

  • Overkoepelende renovatiepremie indien je ook structurele werken aan je gevel uitvoert, zoals het plaatsen van nieuwe gevelbekleding (crepi, steenstrips, …)
  • Totaalrenovatiebonus wanneer je nog minstens 2 andere energiebesparende aanpassingen laat doen aan je woning
  • Burenpremie wanneer je met meerdere mensen in de buurt samen een renovatieproject opstart
  • Huur- en isolatiepremie voor woningen die je verhuurt
  • Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar
  • Steden en gemeenten bieden vaak nog bijkomende isolatiepremies. Vraag dus zeker even na of zij bijkomende premies hebben voor spouwmuurisolatie
  • In sommige gevallen kan je ook aanspraak maken op een renteloze Energielening van de Vlaamse Overheid.

Terugverdienen

De warmte en energie die je anders zomaar laat ontsnappen via je muren, zal je nu behouden. Een gemiddelde eengezinswoning zal daardoor ongeveer 550 euro per jaar besparen na het isoleren van de spouwmuren.

Daardoor zal je de investering voor spouwmuurisolatie binnen de 4 à 5 jaar terugverdienen. Hiermee is spouwmuurisolatie één van de meest voordelige manieren van isoleren. Daarna boek je pure winst. Huizen met elektrische verwarming doen het nog straffer: die halen na anderhalf jaar al winst uit hun investering.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

FAQ

De leverancier begeleidt je en geeft je info over hoe je de premie kan aanvragen. Hij of zij zal je ook het juiste attest bezorgen.

Via vreg.be/nl/wie-is-mijn-netbeheerder kan je nagaan welke netbeheerder zorgt voor de energie in jouw postcode.

Als je huis gebouwd is tussen 1920 en 2000, bestaat de kans dat je een spouwmuur hebt. Een handig trucje is om de dikte van je buitenmuur te meten. Is die rond de 25cm of meer, dan kan je ervan uitgaan dat je een spouwmuur hebt.

Toch niet zeker? Dan zal de persoon die langskomt om je meer informatie te geven je muur van dichterbij bekijken

De overheid besliste in 2012 om resultaatgerichte normen in het leven te roepen. Zo kan de premiegever zien of de toegekende premie wel terecht is.

Voor spouwmuurisolatie staat de norm bekend als STS 71.1. Het bevat verschillende eisen die worden gesteld aan het gebruikte isolatiemateriaal, maar ook voorschriften voor de bedrijven die de isolatie plaatsen. Bovendien stelt STS 71.1 dat de spouwmuur een minimale breedte moet hebben van 50 millimeter.

De lambda-waarde (λ) van materiaal geeft aan hoe goed of hoe slecht dat materiaal warmte geleidt. Heeft het gebruikte materiaal een hoge waarde, dan geleidt het beter en isoleert het dus slecht.

Soms wordt een hoge lambda-waarde gecompenseerd door de dikte van het materiaal.

Voor spouwmuurisolatie mag de lambda-waarde niet hoger liggen dan 0,065W/mK (watt/meter-kelvin: aantal doorgelaten watt vermogen per meter van het materiaal en per graden Kelvin temperatuursverschil)