Actie: Kruipkelderisolatie

2944 0

ACTIE Dubbele premie voor isolatie van de kruipkelder

Geen breekwerken zoals bij vloerisolatie
Tot 10% minder betalen op de energiefactuur
Temperatuur vloer stijgt met 3 tot 5 graden
Diverse premies, waaronder van de netbeheerder
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be

14040
gezinnen gingen je voor
Nog tot 28 februari 2021

Over de groepaankoop

Door je kruipkelder te laten isoleren, voeg je een extra beschermingslaag toe die de warmte in je woning houdt. Hierdoor bespaar je energie. Dit wordt beloond door jouw netbeheerder (bvb. Fluvius) met een mooie premie van 6 euro per m² kruipkelderisolatie die je laat plaatsen.

Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be

2x premie voor isolatie van de kruipkelder

De premie van de netbeheerder van 6 euro per m2
wordt verhoogd naar 12 euro per m2

Met Groepsofferte.be konden we een scherpe prijsafspraak maken met enkele leveranciers. Zij engageren zich om de premie die de netbeheerder toekent voor kruipkelderisolatie te verdubbelen. Zo krijg je in totaal 12 euro per m² korting op het isoleren van je kruipkelder.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. 

Ja, ik wil een afspraak en offerte

Vul het formulier hieronder in om meer informatie te ontvangen over deze unieke actie!

Wegens groot succes is deze actie reeds volzet tot eind 2020.
Je kan je wel nog inschrijven, maar je wordt pas begin 2021 gecontacteerd.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

Heel wat (vooral oudere) woningen hebben een kelder, een ondergrondse ruimte die over een deel of je volledige woning reikt. Handig, om technische installaties in te plaatsen en soms zelfs als extra bergruimte.

Een kruipkelder is slechts zo’n 60 tot 80cm hoog, net genoeg om in te kruipen dus. En net genoeg om eenvoudig aan de leidingen van je woning te kunnen zonder kap- en breekwerk.
Echter is zo’n kruipkelder vaak niet geïsoleerd, wat leidt tot koude vloeren en energieverlies.

Over kelderplafondisolatie

Een kruipkelder is eigenlijk een lege ruimte onder je woning. Deze staat dus zowel in contact met de vloer van je benedenverdieping als met de kille grond onder je woning. Wanneer deze niet is geïsoleerd kan er via je kelder dus wel wat warmte verloren gaan naar de grond. Bovendien zal de vloer van je woning in de winter ook héél koud aanvoelen. Tijd om te isoleren dus.

Hoe gebeurt de plaatsing?

Het plafond van je kruipkelder wordt ingespoten met een isolerend schuim. Dat schuim zet uit en vult alle gaatjes in het plafond, zodat de warmte minder snel wordt afgegeven aan de onderliggende koude ruimte. Hierdoor zal je vloer tot wel 5 graden warmer aanvoelen en verlies je 10% minder energie.

Is je kruipkelder niet hoog genoeg, dan kan je ook kiezen voor keldervloerisolatie. Dan wordt er een laag isolerende parels uitgestort in je kruipkelder.

Voor- en nadelen

VOORDELEN
NADELEN

Premies

Via je netbeheerder krijg je een premie van 6 euro per m². Deze wordt door de leveranciers van Groepsofferte.be verdubbeld naar 12 euro per m².

Voor meer informatie kan je je vrijblijvend inschrijven voor deze actie.

Daarnaast kan je eventueel ook in aanmerking komen voor:

  • Totaalrenovatiebonus wanneer je nog minstens 2 andere energiebesparende aanpassingen laat doen aan je woning
  • Burenpremie wanneer je met meerdere mensen in de buurt samen een renovatieproject opstart
  • Huur- en isolatiepremie voor woningen die je verhuurt
  • Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar
  • Steden en gemeenten bieden vaak nog bijkomende isolatiepremies. Vraag dus zeker even na of zij bijkomende premies hebben voor kruipkelderisolatie
  • In sommige gevallen kan je ook aanspraak maken op een renteloze Energielening van de Vlaamse Overheid.

Terugverdienen

Een kruipkelder die niet is geïsoleerd laat ongeveer 10% van de warmte uit je woning ontsnappen langs de vloer. Deze koude vloer kost je jaarlijks zo’n 250 euro.

Na zo’n 5 jaar heb je de kost van kruipkelderisolatie terugverdiend. Daarna kan je genieten van een lagere energiefactuur én ben je verlost van koude voeten in de winter.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

FAQ

Als je een (kruip)kelder hebt die niet voldoende is geïsoleerd is het uiteraard mogelijk om dit achteraf te laten doen. Afhankelijk van de hoogte zal je geadviseerd worden om ofwel het plafond, ofwel de vloer van je kelder te laten isoleren.

Uiteraard is het belangrijk dat je kruipkelder niet ondergestroomd is met water.

De leverancier begeleidt je en geeft je info over hoe je de premie kan aanvragen. Hij of zij zal je ook het juiste attest bezorgen.

Via vreg.be/nl/wie-is-mijn-netbeheerder kan je nagaan welke netbeheerder zorgt voor de energie in jouw postcode.

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Het wordt ook wel de warmteweerstand genoemd. Hoe groter de R-waarde, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal dus isoleert.

De R-waarde hangt af van de gebruikte materialen en wordt berekend door de materiaaldikte (in meter) te delen door de warmtegeleidingscoëfficiënt, de lambda-waarde (in W/mK).

Daarom wordt deze uitgedrukt in m²K/W (de dikte van het materiaal in het kwadraat maal de graden Kelvin temperatuurverschil, gedeeld door het aantal doorgelaten watt vermogen)

Voor vloer- en kelderisolatie moet de R-waarde hoger zijn of gelijk zijn aan 2 m² K/W. Reeds bestaande isolatie en de afwerkingslaag mogen niet meegerekend worden om aan deze minimumwaarde te komen.

De lambda-waarde (λ) van materiaal geeft aan hoe goed of hoe slecht dat materiaal warmte geleidt. Heeft het gebruikte materiaal een hoge waarde, dan geleidt het beter en isoleert het dus slecht.

De lambda-waarde wordt uitgedrukt in W/mK (watt/meter-kelvin: aantal doorgelaten watt vermogen per meter van het materiaal en per graden Kelvin temperatuurverschil)