ACTIE Dubbele premie voor isolatie van platte daken
Lekker warm in de winter, zalig fris in de zomer
Tot 30% minder betalen op de energiefactuur
Extra goede bescherming voor je dakconstructie
Diverse premies, waaronder van de netbeheerder
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be
Over de groepaankoop
Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be
2x premie voor isolatie van platte daken
De premie van de netbeheerder van 4 euro per m2
wordt verhoogd naar 8 euro per m2
Met Groepsofferte.be konden we een scherpe prijsafspraak maken met enkele leveranciers. Zij engageren zich om de premie die de netbeheerder toekent voor dakisolatie te verdubbelen. Zo krijg je in totaal 8 euro per m² korting op het isoleren van je dak. Dit geldt zowel voor platte daken als voor hellende daken.
Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in.
Ja, ik wil een afspraak en offerte
Vul het formulier hieronder in om meer informatie te ontvangen over deze unieke actie!
Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. Pas dan beslis je zelf of het iets is voor jou of niet, zonder enige verplichtingen en verborgen kosten.
De aankoop van isolerend materiaal voor doe-het-zelvers komt niet in aanmerking voor deze actie.
Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop
Spreek af metde leverancier
Ontvang een offerte mét unieke groepskorting
Beslis of je ingaat op het voorstel of niet
Een slecht geïsoleerd plat dak zorgt er niet alleen voor dat tot 30% van je warmte verloren gaat, het kan ook voor heel wat geluidsoverlast zorgen van lawaaierige buren, de nabijgelegen snelweg of nachtelijke feestvierders.
Ook vochtproblemen komen bij een plat dak frequent voor, wanneer regen lange tijd op het dak blijft staan en het dak zelf niet correct is afgewerkt.
Je platte dak bijkomend laten isoleren en goed laten afwerken, zorgt dus voor heel wat voordelen.
Over dakisolatie
Wanneer je je plat dak laat isoleren, wordt er een isolerende laag geplaatst die ervoor zorgt dat de warmte langer behouden blijft in je woning tijdens de winter. Omgekeerd zal de brandende zon ook veel minder warmte kunnen afgeven via je dak aan je woning. Je slaapkamer zal daardoor een pak frisser aanvoelen in de zomermaanden.
Hoe gebeurt de plaatsing?
Net als bij dakisolatie voor hellende daken wordt bij het isoleren van je platte dak een dikke laag isolerend materiaal aangebracht aan je dak. In de meeste gevallen gebeurt dit bovenop je platte dak (zoals bij buitenmuurisolatie), tenzij je natuurlijk een hol dak zou hebben, waarbij er tussen de horizontale balken ruimte is om te isoleren. In dat geval wordt isolerend materiaal aangebracht en wordt je dak terug dichtgemaakt.
Daarna wordt je dak ook goed geïnspecteerd op mogelijke pijnpunten die in de toekomst problemen zouden kunnen veroorzaken. Zo wordt er bijvoorbeeld speciaal aandacht besteed aan het dichten van je dak, want stilstaand water op het dak zorgt regelmatig voor vochtproblemen in woningen. Zo ben je zeker dat je dak niet alleen goed geïsoleerd is, maar ook perfect wordt afgewerkt.
Voor- en nadelen
- Besparen op je energiefactuur
- Warmer in de winter / frisser in de zomer
- Lagere EPC-waarde
- Ook akoestische isolatie
- Beter voor het milieu
- Investering
- Ingrijpende klus
Premies
Je netbeheerder geeft momenteel een premie van 4 euro per m² dak dat (bijkomend) wordt geïsoleerd. Met de Vlaamse dakisolatienorm die begin 2020 van kracht ging, blijft deze premie voorlopig tot eind dit jaar gelden.
Deze premie wordt door de leveranciers van Groepsofferte.be verdubbeld naar 8 euro per m² en geldt zowel voor platte als voor hellende daken. Voor meer informatie kan je je vrijblijvend inschrijven voor deze actie.
Daarnaast kan je eventueel ook in aanmerking komen voor:
- Overkoepelende renovatiepremie indien je ook structurele werken aan je dakconstructie uitvoert
- Totaalrenovatiebonus wanneer je nog minstens 2 andere energiebesparende aanpassingen laat doen aan je woning
- Burenpremie wanneer je met meerdere mensen in de buurt samen een renovatieproject opstart
- Huur- en isolatiepremie voor woningen die je verhuurt
- Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar
- Steden en gemeenten bieden vaak nog bijkomende isolatiepremies. Vraag dus zeker even na of zij bijkomende premies hebben voor spouwmuurisolatie
- In sommige gevallen kan je ook aanspraak maken op een renteloze Energielening van de Vlaamse Overheid.
Terugverdienen
Een niet of slecht geïsoleerd dak geeft ongeveer 30% van de opgewerkte warmte af aan de buitenlucht, zonder dat je daar effect van voelt in huis. Dat wil zeggen dat bijna ⅓ van je energiefactuur voor verwarming zomaar verloren gaat.
Een gemiddelde eengezinswoning zal hierdoor ongeveer 650 euro per jaar besparen door het plaatsen van dakisolatie.
Afhankelijk van verschillende factoren, zal je je investering tussen de 2 en 7 jaar terugverdienen. Hierna geniet je van puur rendement.
Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop
Spreek af metde leverancier
Ontvang een offerte mét unieke groepskorting
Beslis of je ingaat op het voorstel of niet
FAQ
Als je dakisolatie wil laten plaatsen, is dit in de meeste gevallen mogelijk, tenzij je asbest op je dak hebt. Gewone niet-asbesthoudende golfplaten kunnen dan weer wel geïsoleerd worden.
Je dak isoleren kan je ook zelf, maar meestal is een professionele oplossing door een aannemer aangeraden. Heb je reeds isolatie, maar wil je een dikkere laag? Vraag ook dan zeker advies aan een expert.
Belangrijk: de premie van de netbeheerder bedraagt maar 2 euro per m² als je de werken zelf uitvoert. Bovendien kan je dan – uiteraard – geen gebruik maken van de verdubbeling van onze leveranciers.
De leverancier begeleidt je en geeft je info over hoe je de premie kan aanvragen. Hij of zij zal je ook het juiste attest bezorgen.
Vanaf 2020 is dakisolatie met een minimum R-waarde van 0,75m² K/W verplicht in elke woning in Vlaanderen. Dit komt ongeveer overeen met 3 à 4 cm isolatie. Voldoe je niet aan deze isolatienorm, dan krijg je strafpunten en kan je woning zelfs ongeschikt worden verklaard.
Ben je niet zeker of je dak voldoende geïsoleerd is, doe dan een aanvraag voor een vrijblijvende afspraak.
Als je dak asbest bevat, is het niet mogelijk om het te laten isoleren. Je volledige dak laten vervangen is dan de enige optie.
De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Het wordt ook wel de warmteweerstand genoemd. Hoe groter de R-waarde, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal dus isoleert.
De R-waarde hangt af van de gebruikte materialen en wordt berekend door de materiaaldikte (in meter) te delen door de warmtegeleidingscoëfficiënt, de lambda-waarde (in W/mK).
Daarom wordt deze uitgedrukt in m²K/W (de dikte van het materiaal in het kwadraat maal de graden Kelvin temperatuurverschil, gedeeld door het aantal doorgelaten watt vermogen)
Voor dakisolatie moet de R-waarde hoger zijn of gelijk zijn aan 4,5 m² K/W. Reeds bestaande isolatie en de afwerkingslaag mogen niet meegerekend worden om aan deze minimumwaarde te komen.
De lambda-waarde (λ) van materiaal geeft aan hoe goed of hoe slecht dat materiaal warmte geleidt. Heeft het gebruikte materiaal een hoge waarde, dan geleidt het beter en isoleert het dus slecht.
De lambda-waarde wordt uitgedrukt in W/mK (watt/meter-kelvin: aantal doorgelaten watt vermogen per meter van het materiaal en per graden Kelvin temperatuurverschil).