Actie: Dakisolatie (hellend dak)

ACTIE Dubbele premie voor isolatie van hellende daken

Goed voor het milieu
Tot 30% minder betalen op de energiefactuur
Eventuele zolder wordt extra woonruimte
Diverse premies, waaronder van de netbeheerder
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be

95930
gezinnen gingen je voor
Nog tot 30 juni 2023

Over de groepaankoop

Sinds begin 2020 is het in Vlaanderen verplicht voor alle woningen en huurwoningen om een voldoende geïsoleerd dak te hebben. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouwwoningen! Door deze Vlaamse dakisolatienorm 2020 kunnen woningen die niet aan de eisen voldoen in grote problemen komen wanneer je ze wil verhuren of verkopen. Je woning zou zelfs onbewoonbaar kunnen verklaard worden, als je niet ingrijpt. Daarom kan je een premie aanvragen bij jouw netbeheerder (bvb. Fluvius). Het gaat om een tussenkomst van 4 euro per m² dak dat je bijkomend laat isoleren.

Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be

2x premie voor isolatie van hellende daken

De premie van de netbeheerder van 4 euro per m2
wordt verhoogd naar 8 euro per m2

Met Groepsofferte.be konden we een scherpe prijsafspraak maken met enkele leveranciers. Zij engageren zich om de premie die de netbeheerder toekent voor dakisolatie te verdubbelen. Zo krijg je in totaal 8 euro per m² korting op het isoleren van je dak. Dit geldt zowel voor hellende daken als voor platte daken.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. 

Ja, ik wil een afspraak en offerte

Vul het formulier hieronder in om meer informatie te ontvangen over deze unieke actie!

Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. Pas dan beslis je zelf of het iets is voor jou of niet, zonder enige verplichtingen en verborgen kosten.

De aankoop van isolerend materiaal voor doe-het-zelvers komt niet in aanmerking voor deze actie.

Alleen daken die langs de binnenkant geïsoleerd kunnen worden, komen in aanmerking. Isolatie langs de buitenkant (sarking) is reeds volzet tot eind 2020, je kan dit opnieuw aanvragen vanaf 2021.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

Wil je energie besparen? Dan is je dak isoleren één van de beste manieren. Zoals je weet, stijgt warmte. Als je met andere woorden op de benedenverdieping verwarmt, zal die warmte stijgen naar de bovenverdieping en het dak. Als je je dak niet genoeg afschermt van de buitenlucht, gaat die hitte verloren. Een beetje zoals wanneer je op de bovenverdieping alle ramen zou laten openstaan.

Door een slecht of niet-geïsoleerd dak, verlies je tot 30% van alle energie. Een serieuze streep door de rekening.

Over dakisolatie

Bij het plaatsen van dakisolatie, wordt je dak voorzien van een dikke laag isolerend materiaal. Daarna wordt je dak volledig afgewerkt, zodat alles goed gedicht is en je geen lekken krijgt. Als laatste worden ook je dakgoten onder handen genomen, zodat je dak weer helemaal in topvorm is.

De meest courante materialen voor dakisolatie zijn glaswol en isolatieplaten uit PUR en PIR. De leverancier staat je bij met deskundig advies doorheen het hele proces.

Hoe gebeurt de plaatsing?

Isolerend materiaal wordt langs de binnenkant van je woning geplaatst tussen de balken van je dak. Als dat nog niet zo is, worden ook een dampscherm en onderdak geplaatst om vochtproblemen en aantasting van het isolatiemateriaal te voorkomen.

De ruimte tussen de balken van je dak gaat nu nog vaak ‘verloren’ tussen de binnenafwerking van je plafond (bvb. gipsplaat) en je dakafwerking (bvb. dakpannen), maar kan dus perfect opgevuld worden met isolatiemateriaal, zodat de warmte blijft hangen in huis.

Sarkingdak

Er bestaat ook een manier om je dak te isoleren langs de buitenkant. Je volledige dakafwerking wordt dan weggehaald en dan wordt er in de omgekeerde richting gewerkt bij het isoleren, bovenop je reeds bestaande dakconstructie.

Afhankelijk van de dakconstructie van je woning en de afwerkingsgraad van de kamers die zich onder het dak bevinden, valt dit dus ook zeker zeker te overwegen. Geef daarom in het formulier aan of je een uitgesproken voorkeur hebt tussen gewone dakisolatie (langs binnen) een sarkingdak (langs buiten) of beide opties voor jou mogelijk zijn.

Voor- en nadelen

VOORDELEN
NADELEN

Premies

Hoewel het isoleren van je dak ondertussen verplicht is, geeft je netbeheerder voorlopig nog een premie. Deze bestaat uit 4 euro per m² dak dat (bijkomend) wordt geïsoleerd. Deze premie wordt door de leveranciers van Groepsofferte.be verdubbeld naar 8 euro per m² en geldt zowel voor hellende als voor platte daken. Voor meer informatie kan je je vrijblijvend inschrijven voor deze actie.

Daarnaast kan je eventueel ook in aanmerking komen voor:

Daarnaast kan je eventueel ook in aanmerking komen voor:

  • Overkoepelende renovatiepremie indien je ook structurele werken aan je dakconstructie uitvoert
  • Totaalrenovatiebonus wanneer je nog minstens 2 andere energiebesparende aanpassingen laat doen aan je woning
  • Burenpremie wanneer je met meerdere mensen in de buurt samen een renovatieproject opstart
  • Huur- en isolatiepremie voor woningen die je verhuurt
  • Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar
  • Steden en gemeenten bieden vaak nog bijkomende isolatiepremies. Vraag dus zeker even na of zij bijkomende premies hebben voor spouwmuurisolatie
  • In sommige gevallen kan je ook aanspraak maken op een renteloze Energielening van de Vlaamse Overheid.

Terugverdienen

De 30% warmte die je verliest wanneer je dak niet of slecht is geïsoleerd, zal je nu behouden. Een gemiddelde eengezinswoning zal hierdoor ongeveer 650 euro per jaar besparen door het plaatsen van dakisolatie.

Afhankelijk van verschillende factoren, zal je je investering tussen de 2 en 7 jaar terugverdienen. Hierna geniet je van puur rendement.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

FAQ

Als je dakisolatie wil laten plaatsen, is dit in de meeste gevallen mogelijk, tenzij je asbest op je dak hebt. Gewone niet-asbesthoudende golfplaten kunnen dan weer wel geïsoleerd worden.

Je dak isoleren kan je ook zelf, maar meestal is een professionele oplossing door een aannemer aangeraden. Heb je reeds isolatie, maar wil je een dikkere laag? Vraag ook dan zeker advies aan een expert.

Belangrijk: de premie van de netbeheerder bedraagt maar 2 euro per m² als je de werken zelf uitvoert. Bovendien kan je dan – uiteraard – geen gebruik maken van de verdubbeling van onze leveranciers.

De leverancier begeleidt je en geeft je info over hoe je de premie kan aanvragen. Hij of zij zal je ook het juiste attest bezorgen.

Via vreg.be/nl/wie-is-mijn-netbeheerder kan je nagaan welke netbeheerder zorgt voor de energie in jouw postcode.

Vanaf 2020 is dakisolatie met een minimum R-waarde van 0,75m² K/W verplicht in elke woning in Vlaanderen. Dit komt ongeveer overeen met 3 à 4 cm isolatie. Voldoe je niet aan deze isolatienorm, dan krijg je strafpunten en kan je woning zelfs ongeschikt worden verklaard.

Ben je niet zeker of je dak voldoende geïsoleerd is, doe dan een aanvraag voor een vrijblijvende afspraak.

Als je dak asbest bevat, is het niet mogelijk om het te laten isoleren. Je volledige dak laten vervangen is dan de enige optie.

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Het wordt ook wel de warmteweerstand genoemd. Hoe groter de R-waarde, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal dus isoleert.

De R-waarde hangt af van de gebruikte materialen en wordt berekend door de materiaaldikte (in meter) te delen door de warmtegeleidingscoëfficiënt, de lambda-waarde (in W/mK).

Daarom wordt deze uitgedrukt in m²K/W (de dikte van het materiaal in het kwadraat maal de graden Kelvin temperatuurverschil, gedeeld door het aantal doorgelaten watt vermogen)

Voor dakisolatie moet de R-waarde hoger zijn of gelijk zijn aan 4,5 m² K/W. Reeds bestaande isolatie en de afwerkingslaag mogen niet meegerekend worden om aan deze minimumwaarde te komen.

De lambda-waarde (λ) van materiaal geeft aan hoe goed of hoe slecht dat materiaal warmte geleidt. Heeft het gebruikte materiaal een hoge waarde, dan geleidt het beter en isoleert het dus slecht.

De lambda-waarde wordt uitgedrukt in W/mK (watt/meter-kelvin: aantal doorgelaten watt vermogen per meter van het materiaal en per graden Kelvin temperatuurverschil)