Actie: Buitenmuurisolatie

7264 0

ACTIE 25% meer premie voor buitenmuurisolatie

Meest efficiënte techniek voor na-isolatie
Tot 20% minder betalen op de energiefactuur
Kan op gevels in goede én slechte staat
Diverse premies, waaronder van de netbeheerder
Verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar
Extra voordeel dankzij Groepsofferte.be

25420
gezinnen gingen je voor
Nog tot 31 oktober 2023

Over de groepaankoop

Wanneer je de energiebehoefte van je woning doet dalen, zorgt dat niet enkel voor minder hoge energiefacturen, het draagt ook bij tot de gezondheid van je woning én zijn inwoners.

Daarom geeft jouw netbeheerder (bvb. Fluvius) een premie van maar liefst 30 euro per m² voor wie buitenmuurisolatie laat plaatsen.

Jouw unieke voordeel dankzij Groepsofferte.be

25% meer premie voor buitenmuurisolatie

De premie van de netbeheerder van 30 euro per m2
wordt verhoogd naar 37,5 euro per m2

Met Groepsofferte.be konden we een scherpe prijsafspraak maken met enkele leveranciers. Zij engageren zich om de premie die de netbeheerder toekent voor buitenmuurisolatie te verhogen. Zo krijg je in totaal 37,5 euro per m² korting op het isoleren van je buitenmuur.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. 

Ja, ik wil een afspraak en offerte

Vul het formulier hieronder in om meer informatie te ontvangen over deze unieke actie!

Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. Pas dan beslis je zelf of het iets is voor jou of niet, zonder enige verplichtingen en verborgen kosten

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

Slecht geïsoleerde muren zorgen voor een warmteverlies van tot wel 20%! Dat wil zeggen dat voor elke 100 euro die je betaalt voor de verwarming van je woning, je 20 euro letterlijk buitengooit zonder dat je er iets aan hebt.

Heel wat stookkosten kunnen dus bespaard worden door extra isolatie aan te brengen. Daarom vindt de Vlaamse Overheid het belangrijk om goed te isoleren. Iets wat ze graag belonen met een premie. En dankzij Groepsofferte.be wordt dat nu nóg interessanter.

Over buitenmuurisolatie

Buitenmuurisolatie is simpelweg het aanbrengen van isolatie aan de buitenkant van je woning. Een beetje zoals een warme trui die rond je woning wordt getrokken.
Meestal wordt hiervoor gekozen wanneer het niet mogelijk is om je spouwmuur te isoleren.

Bovendien win je tweemaal: je isoleert je woning én deze krijgt een nieuwe uitstraling dankzij nieuwe bekleding.

Hoe gebeurt de plaatsing?

Bij gevelisolatie wordt er over de gehele buitenmuur een laag isolatie aangebracht. De dikte van de isolatie kan je zelf kiezen. Over de isolatielaag wordt dan een nieuwe afwerking geplaatst. Dit zorgt meteen voor een nieuwe uitstraling van je woning.

Tijdens het isoleren zal er voldoende aandacht aan de ramen moeten worden besteed, zodat er geen koudebruggen (onderbrekingen in de isolatie) ontstaan. Deze kunnen namelijk achteraf voor vervelende vochtproblemen zorgen. Laat dit daarom steeds doen door een expert.

Voor- en nadelen

VOORDELEN
NADELEN

Premies

Via je netbeheerder krijg je een premie van 30 euro per m². Deze wordt door de leveranciers van Groepsofferte.be verhoogd naar 37,5 euro per m². Zo krijg je dus direct 25% meer voordeel dan wanneer je rechtstreeks bij een leverancier een offerte zou aanvragen. Voor meer informatie kan je je vrijblijvend inschrijven voor deze actie.

Belangrijk: de premie geldt enkel voor isolatie die wordt geplaatst door een gecertificeerde installateur.

Daarnaast kan je eventueel ook in aanmerking komen voor:

  • Overkoepelende renovatiepremie, aangezien dit meestal gepaard gaat met structurele werken aan je gevel, zoals het plaatsen van nieuwe gevelbekleding (crepi, steenstrips, …)
  • Totaalrenovatiebonus wanneer je nog minstens 2 andere energiebesparende aanpassingen laat doen aan je woning
  • Burenpremie wanneer je met meerdere mensen in de buurt samen een renovatieproject opstart
  • Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar
  • Steden en gemeenten bieden vaak nog bijkomende isolatiepremies. Vraag dus zeker even na of zij bijkomende premies hebben voor buitenmuurisolatie
  • In sommige gevallen kan je ook aanspraak maken op een renteloze Energielening van de Vlaamse Overheid.

Terugverdienen

Buitenmuurisolatie is een van de duurdere vormen van isoleren, maar het heeft ook zeker voordelen ten opzichte van andere isolatiemethoden. Wanneer spouwmuurisolatie bijvoorbeeld niet mogelijk is, is dit de beste oplossing.

Je zal de investering voor buitenmuurisolatie na ongeveer 13 tot 15 jaar terugverdienen.

Een deel van de kostprijs is natuurlijk ook te wijten aan de extra afwerkingslaag die voorzien wordt, zoals spuitkurk of steenstrips. Deze vragen wat extra budget, maar geven je woning natuurlijk wel direct een mooie en frisse uitstraling.

ill1

Schrijf vrijblijvend in op de groepaankoop

ill2

Spreek af metde leverancier

ill3

Ontvang een offerte mét unieke groepskorting

ill4

Beslis of je ingaat op het voorstel of niet

FAQ

De leverancier begeleidt je en geeft je info over hoe je de premie kan aanvragen. Hij of zij zal je ook het juiste attest bezorgen.

Via vreg.be/nl/wie-is-mijn-netbeheerder kan je nagaan welke netbeheerder zorgt voor de energie in jouw postcode.

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Het wordt ook wel de warmteweerstand genoemd. Hoe groter de R-waarde, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal dus isoleert.

De R-waarde hangt af van de gebruikte materialen en wordt berekend door de materiaaldikte (in meter) te delen door de warmtegeleidingscoëfficiënt, de lambda-waarde (in W/mK).

Daarom wordt deze uitgedrukt in m²K/W (de dikte van het materiaal in het kwadraat maal de graden Kelvin temperatuurverschil, gedeeld door het aantal doorgelaten watt vermogen)

Voor buitenmuurisolatie moet de R-waarde hoger zijn of gelijk zijn aan 3 m² K/W

De lambda-waarde (λ) van materiaal geeft aan hoe goed of hoe slecht dat materiaal warmte geleidt. Heeft het gebruikte materiaal een hoge waarde, dan geleidt het beter en isoleert het dus slecht.

De lambda-waarde wordt uitgedrukt in W/mK (watt/meter-kelvin: aantal doorgelaten watt vermogen per meter van het materiaal en per graden Kelvin temperatuurverschil)